Wij maken het simpel
Stappenplan geld lenen binnen familie
Stappenplan geld lenen binnen familie
Home » Stappenplan geld lenen binnen familie

Stappenplan geld lenen binnen familie

Maak nu een account aan en begin aan jouw Familiebank

Account aanmaken
Schenken

Familielening

Je gaat geld lenen of uitlenen binnen de familie. Hoe gaat dat in zijn werk? Waar moet je op letten? Lees het hier in het stappenplan geld lenen / uitlenen.

Wil je meer inzicht krijgen in het proces van geld lenen of uitlenen binnen de familie en stapsgewijze begeleiding ontvangen? Maak dan een account aan op ons platform en doorloop ons handige stappenplan geld lenen / uitlenen. Hier vind je alles wat je moet weten over het opzetten van een leningsovereenkomst, het vaststellen van de voorwaarden en het veilig en transparant regelen van financiële zaken binnen de familie. Schrijf je vandaag nog in en ontdek hoe Familiebank.nl jou kan helpen bij het beheren van familiefinanciën op een eenvoudige en efficiënte manier.

Stappenplan geld lenen / uitlenen

  1. Bespreek de lening

    Je gaat binnen de familie geld lenen. Bespreek dit met elkaar. Hoeveel ga je lenen, wat is de rente, wat is de looptijd, etc. Maar bespreek ook wat voor gevolgen dit voor de familierelatie kan hebben.

  2. De hoogte van de lening

    Hoeveel wil je lenen (voor de lener) / hoeveel kan je uitlenen (voor de uitlener). Voor de lener moet je berekenen of die het bedrag maandelijks kan aflossen en de rente kan betalen. Voor de uitlener geldt dat die moet kijken of die het geld wel kan missen in één keer.
    Lees ook: Is er een maximale lening?

  3. Rente bepalen

    Bepaal de rente. Het is vereist om rente te rekenen bij een lening, ook binnen de familie. Anders kan de Belastingdienst het als een schenking zien. Bepaal daarom dus hoe hoog de rente zal zijn. Deze rente mag niet extreem hoog zijn, maar ook weer niet te laag.
    Lees ook: Redelijke rente familielening.

  4. De lening vastleggen

    Stel de leningovereenkomst vast. Het is niet verplicht om dit schriftelijk te doen, maar wel verstandig. In de leningovereenkomst neem je op wie de partijen zijn bij de overeenkomst, welk bedrag er is geleend, wat de rente is en de looptijd van de lening. En verdere afspraken over aflossen.
    Lees ook: Inhoud leningovereenkomst.

  5. De overeenkomst ondertekenen

    De leningovereenkomst moet in ieder geval door de lener en de uitlener zijn ondertekend. De partners van de lener en uitlener moeten ook meetekenen.
    Lees ook: Wie moet een contract ondertekenen?

  6. De lening aflossen

    Elke maand moet er worden afgelost en rente betaald. In de leningovereenkomst moet zijn opgenomen wat de maandelijkse aflossing en rente is. En op welke rekening dit bedrag gestort moet worden.
    Lees ook: Extra aflossen op lening en Lening niet kunnen aflossen.

Maak nu een account aan en begin aan jouw Familiebank

Account aanmaken